Moet een butler kunnen dansen?

Butlers ontvangen gasten, dragen koffers naar kamers, dienen de maaltijden op, verzorgen de kleding van hun heer of dame, regelen afspraken, en nog veel meer. De lijst is eindeloos. Maar moeten butlers ook kunnen dansen? Staan ze niet eerder aan de zijlijn?

 

Onze hoofdbutler Kristiaan Polgar stelde deze vraag aan een specialiste in het veld, Carole Rooryck. Carole is een internationaal erkende dansinstructrice, meervoudig Belgisch kampioen Latijns-Amerikaanse dans en Showdans, en wereldbekerfinaliste. U kent haar misschien als coach uit het VTM-programma Sterren op de dansvloer, of van haar eigen Dansatelier te Brugge.

 

 

Moeten butlers tegenwoordig ook kunnen dansen? Caroles antwoord is zeer duidelijk “Ja”. Het is nuttig dat een butler kan dansen, dansen maakt namelijk deel uit van de etiquette. Butlers die op events aanwezig zijn moeten zeker kunnen dansen. Ze moeten hun gastheer kunnen entertainen.

 

Heren hebben het vaak niet zo makkelijk om te dansen. Het is dan aan de butler om zijn heer noties bij te brengen van het dansen. Dat start bijvoorbeeld bij de gepaste houding kennen om een dame uit te nodigen, en de manier waarop de heer de dame vastneemt.

 

Benieuwd wat die houding inhoudt? Bekijk de video om het te leren.

 

Dus butlers moeten echt een danscursus volgen? We zullen niet vragen aan een butler dat hij deelneemt aan ballroomcompetitie, maar hij moet wel weten hoe het werkt. Wanneer een dame in de juiste houding verwelkomd wordt, maakt dat meteen een goede indruk. Daar werken we aan tijdens onze masterclasses dansen voor butlers op de VIP Butler Academy.

 

U had nog niet van onze masterclasses gehoord? Alle studenten aan onze VIP Butler Academy nemen deel aan een aantal exclusieve masterclasses die aansluiten bij hun interesses of waarin zij naar onze mening nuttige competenties kunnen verwerven.
Eén daarvan is dus een dansintroductie met Carole Rooryck. Zij heeft niet alleen danservaring op het hoogst professioneel niveau maar is ook een excellente instructrice met oog voor detail.

 

Speciaal voor deze masterclass heeft Carole een aangepast programma uitgewerkt, waarin onze butlers een aantal basishoudingen aangeleerd worden. Op een aangepast tempo doorloopt zij met hen een drietal dansstijlen. Als lid van BULDO (de Belgische Unie voor leraren in Dans en Omgangsvormen) kan Carole als geen ander onze butlers in spe aanleren hoe ze een persoon ten dans kunnen vragen, welke etiquetteregels er spelen tijdens het dansen, hoe ze een juiste dansintroductie maken, hoe ze een heer of dame coachen bij het dansen, etc.

 

Bent u ook geïnteresseerd in deze masterclass dansen voor butlers? Neem dan contact met ons op.